06.03.20 група № 28

 Предмет: "Технології" Урок № 7
Тема уроку: Технологія комбінованого плетіння 
Домашнє завдання: Опрацювати даний конспект.


Колоски всіх видів

Ще одне досить просте, але гарне плетіння - колосок, він же - французька коса. У нього досить багато варіацій, а на їх основі можна робити оригінальні та вишукані зачіски.
Французькі коси, як і класичні, плетуться з трьох пасом. Різниця полягає в тому, що починати потрібно з невеликих пасм, і на кожному кроці додавати трохи волосся справа і зліва. Коли волосся закінчиться, можна продовжити плести звичайну косу, а можна, закріпивши гумкою, залишити хвіст.
Симпатична варіація на тему колоска - дракончик. Особливість цієї зачіски в тому, що починати плести потрібно від чола, а пасма натягувати не надто туго, щоб коса вийшла об'ємною.


Дракончик


Голландська коса - це французька навпаки. Техніка плетіння така ж, тільки бічні пасма не лягають на середню, а пірнають під неї. Таку косу можна робити тугою, а можна ажурною, з розправленими пасмами.
За принципом колоска плететься і дуже красива зачіска під назвою «Водоспад». Косу потрібно плести горизонтально, починаючи від скроні. Додавати нові пасма волосся потрібно тільки зверху, нижнє ж пасмо потрібно замінювати новим, відпускаючи старе вільно спадати вниз.
Є кілька варіантів такої зачіски: можна заплести водоспад тільки з одного боку, можна довести косу до протилежної скроні і закріпити невидимкою, а можна зробити плетіння відразу з двох сторін, красиво з'єднавши на потилиці.

Риб'ячий хвіст

Ця ефектна коса плететься за зовсім іншим принципом - і, мабуть, навіть простіше звичної класичної. Для створення «риб'ячого хвоста» потрібно розділити волосся на дві частини. Потім відокремити по тонкому пасму ліворуч і праворуч, ближче до вух, і перехрестити їх ззаду - праве на ліве.
Наступне пасмо з лівого боку ляже на праве, праве - знову на ліве і так далі, поки все волосся не виявляться переплетеним. Чим тонші пасма - тим ажурнішою буде коса. Якщо волосся не дуже густе, зачісці варто додати об’єму, «розтягуючи» пасма в процесі плетіння.


Риб'ячий хвіст

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу