06.03.20 група № 28 

Предмет: " Технології " Урок № 5


Тема уроку: Африканські косички. Плетіння африканських кісок і їх різновиди

Домашнє завдання:Опрацювати даний конспект.

                



Африканські косички є прекрасною зачіскою, призначеної для літнього сезону, а також для відпустки. Адже не потрібно зайвий раз думати про те, як і де зробити красиву зачіску - вона вже на голові. Завдяки афрокосам можна на якийсь час забути про розчісуванні і укладаннях, випрямленні і завивання волосся. Африканські косички часто називають брейдами. А саме поняття "брейдировання" перекладається як "плетення волосся". Як плетуть африканські косички? Можна зустріти такі поширені види кіс:
  • Класичні косички, коли плетіння робиться з трьох пасом.
  • Мотузяне плетіння, коли два пасма скручуються між собою спіраллю.
  • Ковбасне плетіння, коли одна пасмо обертається інший.
  • Плетіння джгутів, коли пасма заплітаються навколо своєї осі.
  • Як плести африканські косички?

    Багато дівчат бояться заплітати африканські косички з нитками, вважаючи, що після них дуже псуються своє волосся. Але це поширений міф, оскільки нитки дуже легкі, і вона ніяк не обтяжують рідної волосся. Інструкція по плетінню: 
    1. Необхідно ретельно розчесати все волосся. Потім поділити всю площу волосся на проділи. Проділів може бути багато - все залежить від товщини заплітання косички.
    2. В області потилиці необхідно виділити невелику ромбоподібну ділянку. Після ретельного причісування необхідно зафіксувати нитку якомога ближче до коріння волосся.
    3. Отриману пасмо необхідно поділити на три рівні частини і приступати до плетіння пружної косички.
    Кожна дівчина сама визначає ту довжину і кількість кісок, яке їй хочеться. Саме плетіння походить від потилиці голови до верхівки. Кінчики кісок можна склеювати, зав'язувати гумками або надягати на них намистини. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу