13.03.20 група № 28

Предмет: "Технології"

Тема уроку: Розчісування волосся на карді.

Домашнє завдання: законспектувати даний матеріал в зошит. 

 Карду закріплюють на столі за допомогою струбцини. Волосся закладають у карду, згори кладуть жорстку щітку щетиною вниз або другу карду зубцями вниз. Поряд з кардою розташовують ємність з водою для змочування кінців волосся перед сплетенням кожного взятого з карди пасма. Змочені кінці волосся щільніше затягуються у тресі, під час висихання краще зберігають форму плетіння. 

Під час підготовки волосся визначають положення головок і кінців, волосся складають в одному напрямку, щоб запобігти заплутуванню пасма. 

Пасмо починають розчісувати з кінців. Його кладуть на зубці карди, тримаючи за середину, кілька разів просмикують крізь зубці. Коли кінці волосся почнуть вільно проходити крізь карду, пасмо перевертають і прочісують волосся з боку головок. Вдруге перевертають пасмо кінцями до карди, утримуючи рукою ближче до головок, продовжують розчісування.

Тривалість розчісування в обох напрямках залежить від довжини та ступеня заплутаності волосся. 

Зістрижене волосся в пасмі має різну довжину. Цю різницю зберігають і у тресі, для чого після розчісування на карді відокремлюють довге волосся від короткого й чергують при тресуванні.

 Розчісування волосся на карді Іноді виникає необхідність використати пасма волосся різного кольору. Для виконання цієї операції добирають волосся відповідних кольорів і розміщують на карді. Лівою рукою пасмо підтримують у карді з боку головок волосся, а правою скручують проти годинникової стрілки.

Скручене пасмо розчісують на карді спочатку від головки до кінців, а потім — навпаки. Це роблять кілька разів до повного перемішування волосся.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу