06.05.20 група № 28

Предмет: "Манікюрна справа" Урок № 29

Тема уроку: Система SPA, пілінг масаж кистей рук та догляд за шкірою рук і нігтями.

Домашнє завдання: законспектувати даний матеріал у зошит.

SPA-манікюр
Цей вид манікюру одночасно релаксує і оздоровлює шкіри рук і нігті, він дуже корисний в зимову пору року. Починати потрібно з пілінгу - необхідно занурити руки в ванночку з компонентами відповідними вашої конкретної проблеми:
  • Для здоров'я нігтів рекомендується додати в ванночку 15 крапель персикового масла, 5 крапель купленого в аптеці вітаміну A, 5 крапель йоду. Така ванна зміцнить нігтьову пластину, попередить розшарування нігтя, сповільнить зростання кутикули. Час процедури - 10-20 хвилин.
СПА-манікюр
  • Щоб зволожити і відновити суху шкіру рук, в ванночку слід додати 6-7 крапель оливкової, мигдалевого або персикового масла і 10-15 крапель лимонного соку. Тримати в ній руки рекомендується не менше 10 хвилин.
  • Якщо на руках від морозу або переохолодження утворилися тріщини, почервоніння, подразнення, то для їх якнайшвидшого загоєння і регенерації шкіри потрібно                 - змішати в теплій воді 15 крапель оливкової і 10 крапельок       кедрової олії. Якорь Потримати руки в такому складі достатньо 15 хвилин.

Масаж

Масаж проводиться після ванночок, коли шкіра рук розм'якшилася і переповнилася корисними компонентами. Погладжування допоможуть живильних елементів швидше проникнути всередину шкірного покриву, поліпшать кровообіг. Виконується масаж в кілька етапів:
  • Погладити руку з обох сторін, а потім обхопивши кожен палець трьома пальцями іншої руки, 5-6 разів промасажувати їх від основи до кінчика і назад.масаж рук
  • Обхопивши пальці з усіх боків, по черзі масажувати їх надавлюють рухами, пересуваючись від основи до кінчика - 3-4 рази.
  • Промасажувати кожен палець уздовж його осі за допомогою петлеподібного захоплення, як ніби витягуючи палець - до 5 разів.
  • Виконати надавлюють кругові рухи на долоні у напрямку від основи пальців до зап'ястя. При цьому потрібно намагатися захоплювати всю площу долоні. Повторити 6 разів.
  • Великим і вказівним пальцем однієї руки обхопити іншу з тильного боку долоні, і 3-4 рази промасажувати петлеподібними рухами від основи пальців до зап'ястя.
  • 5 раз промасажувати зап'ясті круговими рухами, що погладжують, обхопивши його великим і вказівним пальцем. Напрямок руху - вгору-вниз, вліво-вправо.
Якорь Такий масаж прискорює відновлення пошкоджених тканин і сприяє зростанню нігтів. Для масажу можна використовувати зволожуючі або живильні жирні креми і масла. Наприклад, кошти з маслом чайного дерева, мигдалю або лаванди.
Основою правильного догляду за руками є зволоження й живлення. 
Брак вологи й поживних речовин призводить не тільки до сухості шкіри, але й до ламкості нігтів. Регулярне застосування крему для рук допоможе запобігти цій проблемі. Однак застосовувати крем слід правильно: під час нанесення крему для рук багато жінок забувають, що втирати його необхідно не тільки в шкіру, але й у нігтьову пластину.
Також потрібно постаратися захистити ваші руки від негативного впливу довкілля. Після миття рук завжди витирайте їх насухо: внаслідок випаровування води шкіра рук і нігті будуть пересихати. Роблячи будь-яку роботу по дому, завжди надягайте господарські рукавички. Не варто забувати про рукавички (природно, уже не господарські, а звичайні) у холодну погоду.

Також для рук і нігтів дуже корисні регулярні олійні ванночки
Трохи підігрійте на водяній бані будь-яку косметичну рослинну олію й опустіть у неї кінчики пальців на 10-15 хвилин. Можна додавати в такі ванночки лимонний сік, ефірні олії, а також олійні розчини вітамінів А і E.
До речі, про вітаміни. Щоби нігті були здоровими, не розшаровувалися і не ламалися, їм необхідні вітаміни й кальцій. Тому одним зі складників догляду за нігтями є правильне збалансоване харчування, при якому ваш організм отримує всі необхідні вітаміни, мікро- та макроелементи.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу