Виробниче навчання група №28 

Тема уроку: №13 Декоративне покриття нігтів лаком, виконання художнього розпису нігтів.

Технологія нанесення гель-лаку 

Гель-лаки користуються широкою популярністю як у майстрів манікюру, так і серед їх клієнтів. Без сумніву, гібрид гелю та лаку – одна з найкращих розробок індустрії краси за останніх декілька років. Однак, не всі можуть собі дозволити відвідувати салони краси, аби покрити нігті гель-лаком. 

Щоб нанести гель-лак потрібно: 
1. Підготувати нігті. Для цього, необхідно ідеально вирівняти їх поверхню, звернувши особливу увагу на краї.
2. Зняти верній кератиновий (блискучий) шар нігтів. Для цього варто використовувати баф або пилочку, абразивністю 180/240 і знімати тільки верхій шар нігтя. Після цього, до нігтів торкатися неможна. 
3. Нанести засіб для дегітратації та дезінфекції, який забезпечить міцне скріплення бази з нігтем. 
4. Наступний крок – покриття нігтів безкислотним праймером. 
5. Далі, один з найвідповідальніших етапів - нанесення базового покриття. Саме від правильності його нанесення залежить, скільки гель-лак протримається на нігтях. Покривати нігті потрібно тонким шаром, а потім потримати в УФ-лампі потужністю 36 Вт протягом 2 хвилин, відповідно, якщо потужність лампи 18 Вт – 4 хвилини. 
6. Передостанній етап – нанесення гель-лаку. Якщо ви використовуєте темний колір, його краще наносити в 3 рівних шари, оскільки при нанесенні товстого шару гель-лаку, він може розтектися і нігті будуть нерівномірно нафарбовані. Після кожного шару, потрібно дати нігтям висохнути в УФ-лампі 2 або 4 хвилини, відповідно до її потужності.
7. Після нанесення гель-лаку, його потрібно закріпити, для цього використовується топ, або, як його ще називають, фініш-гель. Процедура його нанесення така ж, як і базового шару. Якщо топ з липким шаром, після полімеризації в лампі нігті варто протерти gelcleanser або засобом для зняття лаку, який не містить ацетону. 
8. Якщо ви захочете зняти гель-лак, вам знадобиться remover. Його необхідно нанести на ватні тампони, прикласти до нігтів і обгорнути їх фольгою. Через 15-20 хвилин, знявши фольгу, гель-лак буде відшаровуватись. Його залишки можна зняти, використовуючи апельсинові палички та безворсові серветки. Зверніть увагу: перед покриттям нігтів гель-лаком не бажано користуватися кремами, маслами і іншими зволожуючими косметичними засобами. Для правильного нанесення гель-лаку потрібно чітко слідувати рекомендаціям і використовувати якісні матеріали. 

Етапи процесу

Переконайтеся, що Ваші нігті мають плавну і рівну форму. У Вас немає необхідності заздалегідь перед розписом робити манікюр, просто переконайтеся, що поверхня нігтів рівна і чиста.
інструменти для розпису нігтівВибирайте правильні продукти
Існує безліч лаків і поліролей для розпису нігтів. І Ваш вибір цих продуктів - це справа Вашого смаку. Проекспериментуйте з різними марками та квітами, щоб побачити, що Вам більше всього подобається. І не забудьте про акрилові художні фарби - вони відмінно виглядають і коштують набагато менше лаків для нігтів. Вам також доведеться зробити вибір серед безлічі інструментів, які допоможуть Вам у розписі. Ви можете придбати професійний набір для розпису нігтів, який включає в себе пензлики і т.п., або можете імпровізувати. Зубочистка або скріпка, наприклад, може допомогти Вам наносити точки і спіралі квітів з високою точністю. Пензлики з тонким кінцем можна купити в магазинах по хобі чи творчості, так само як і спеціальні пензлі для розпису нігтів. Крім того, пам'ятайте, що Ви можете створити свій дизайн нігтів на штучних (накладних) нігтях, різноманіття штучних нігтів воістину запаморочливе. Мабуть найбільш важливо, щоб у Вас був чистий ацетон для швидкого усунення помилок і невеликий пензлик для нанесення ацетону.

Приготуйте необхідні матеріали 
Хоча розпис нігтів вимагає багато терпіння, Ви повинні постійно стежити за часом, коли працюєте, оскільки фарби і поліролі висихають досить швидко. Перш ніж Ви почнете, переконайтеся, що все необхідне готове і доступне, особливо ацетон для швидкого усунення помилок.

Зробіть базовий основний фон
Перш ніж Ви почнете робити малюнок, Вам потрібно створити полотно. Залежно від Вашого бажання, Ви можете намалювати малюнок на тлі нейтрального кольору, наприклад, білий, бежевий або блідо-рожевий, або можете пофарбувати їх будь-який інший бажаний колір. Ви також можете розділити ніготь на два-три різних кольори. Зробіть два шари, це зміцнить нігті і дозволяє отримати кращий результат. Переконайтеся, що "Полотно'" чисте та рівне, і не забудьте дати йому повністю висохнути.
приклад художнього розпису нігтів, фото художнього розпису нігтівСтворіть свій малюнок поверх базового шару. 
Занурте Ваш пензлик у фарбу одного кольору і переконайтеся, що фарба рівномірно його покриває. Якщо фарби на пензлику надлишок або невистачає - у Вас будуть проблеми при розпису. Зробіть для початку простий малюнок. У Вас повний простір для творчості - можна створювати зображення, абстрактні малюнки, і т.д. - Що заманеться, але не робіть свої нігті перевантаженими малюнками. Найчастіше простий малюнок буде найкрасивішим, і, якщо Ви початківець-художник, Ваші шанси на успіх будуть значно вище Вашого мистецтва.

Нанесіть верхній шар лаку 
Після того як Ваш розпис висохне, нанесіть поверх один шар прозорого акрилового захисного лаку для захисту ваших красивих нігтів і вашої непростої роботи.

Нанесення простих малюнків

простий приклад художнього розпису нігтівНамалюйте спочатку контур. Використовуйте найтонший пензлик, який у Вас є, щоб задати контур бажаного малюнка.
Далі можна заповнити контур малюнка кольором. Для заповнення контуру можна використовувати той же пензлик, що і для самого контуру, або трохи товстіший, як з тим же самим кольором так і з будь-яким іншим. Наносьте один колір відразу за один раз, а якщо Ви будете використовувати декілька кольорів, то завжди давайте попередньому шару висохнути. Додайте іншого кольору в свій дизайн або додайте блискітки. Після того, як Ваш перший шар лаку висохне, можна додати інших кольорів або поверх першого, або в інших місцях "полотна".

Нанесення малюнка точками

приклад художнього розпису нігтів крапкамиВмочіть пензлик, зубочистку або скріпку в бажану фарбу. Ви можете створити точки різних розмірів, використовуючи інструменти тоньші або товстіші. Злегка торкайтеся інструментом нігтя.
Регулюйте розмір точок. Ви можете використовувати точки, щоб зробити абстрактні картини або навіть фотографії. Щоб зробити "рух" точки по малюнку, один раз умочіть пензлик у фарбу і нанесіть кілька точок, не занурюючи пензлик у фарбу перед кожним нанесенням. Розмір точок буде зменшуватися, так як кожна наступна точка буде отримувати менше фарби, ніж попередня. Щоб зробити просту квітку, нанесіть п'ять точок одного кольору в коло з точкою іншого кольору в центрі. Ви можете додати стебло, малюючи тонку викривлену зелену лінію, що веде до квітів. Також можна використовувати тонкий пензлик ще по невисохшій фарбі для створення променів, вирів і ін.

Змішування кольорів при розпису

змішування кольорівНанесіть краплю одного кольору на ніготь. Використовуючи чисту зубочистку, зробіть точку фарбою іншого кольору поверх першої, поки перша не висохла.
Використовуйте чисту зубочистку або пензлик, щоб додати в невисохшу фарбу на нігті інший колір і потім зробіть промені нової фарбою з центру до країв або, взагалі, зробіть вир фарб. Ви також можете створювати мармуровий малюнок, довільно розміщуючи декілька точок одного кольору на нігті, і потім, наносячи декілька точок іншого кольору навколо і поверх перших, і, нарешті, змішуючи точки разом різними плавними рухами (хрест-навхрест, S-форми або вісімкою).

Малюнок під мармур з водою

мармуровий малюнок на нігтяхНаповніть на 90% водою неглибоку з широким горлом чашку.
Додайте фарбу бажаного кольору у воду. Фарби повинні бути відкриті і готові до роботи, так як вони швидко тверднуть на поверхні води. Крапніть одну-дві краплі на поверхню. Високоякісний лак для нігтів найкраще працює при даному методі.
Створіть мармуровий малюнок на воді. Неодноразово проведіть шпилькою або зубочисткою по поверхні води, в результаті чого на поверхні води вийде бажаний мармуровий малюнок.
Опустіть Ваші нігті у воду. Опускайте нігті "вниз обличчям" на поверхню води і повільно натисніть на неї.
Використовуйте ватяний тампон, щоб видалити надлишок фарби з поверхні води, а нігті при цьому як і раніше повинні бути занурені у воду.
Вийміть нігті з води і використовуйте тампон з бавовни (при необхідності з ацетоном), щоб очистити краї і видалити фарбу з пальців.

Використання стразів і наклейок

стразиКористуйтеся пінцетом чи спеціальним аплікатором, щоб прикріпити невеликий страз або наклейку з допомогою гелю або клею для нігтів. Ви можете придбати спеціальні стрази та наклейки для нігтів або використовувати свої власні, після того як переконайтеся, що вони маленькі і з плоским дном.
Встановіть страз або наклейку на ніготь. Натисніть акуратно і дайте висохнути. Нанесіть на ніготь (і страз, і наклейку) прозорий лак в один шар.

Нанесення блискіток (3 методи)

1. Змішайте блискітки з фарбою або лаком. Занурте пензлик в суміш і нанесіть бажаний малюнок. Дайте малюнку висохнути і покрийте одним шаром прозорого лаку
2. Нанесіть гель для нігтів в місця, де хочете, щоб були блискітки. Посипте гель блискітками і струсніть рукою, щоб прибрати їх надлишок. Дайте гелю висохнути і обробіть поверхню, якщо це необхідно. Покрийте одним шаром прозорого лаку
3. Нанесіть гель для нігтів на всю поверхню нігтя. Посипте гель блискітками і струсніть рукою, щоб прибрати їх надлишок. Дайте гелю висохнути і покрийте одним шаром прозорого лаку.

Щоб намалювати листя або квіти, візьміть тонкий пензлик з квадратним краєм і занурте один куточок, наприклад, в темно-зелений колір, а інший куточок пензлика у світло-зелений, зробіть один мазок на нігті. Ви побачите, що він нагадує листя, залежно від того, як Ви нахиляєте пензлик. Попрактикуйте на папері. Якщо ви будете використовувати інші кольори, то зможете намалювати і пелюстки квітки. Практикуйтеся, тому що Ви знаєте, що тепер робити. Спробуйте змінити кут, під яким Ви тримаєте пензлик. Ви повинні відчути цю техніку. Просто зробіть маленький мазок пензликом з двома кольорами на нтому. Потім можете використовувати тонкий пензлик, щоб додати поділ між листя або контур квітів.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу