14.05.20 група № 18

Предмет: "Манікюрна справа" Урок № 35

Тема уроку: Причини неякісного покриття нігтів.

Домашнє завдання: законспектувати даний матеріал у зошит.

Манікюр гель-лаком має кілька основних етапів, з яких складається вся процедура манікюру гель-лаком. На кожному з цих етапів трапляються непередбачувані ситуації. Найбільш поширені помилки при роботі з гель-лаками, а також методи вирішення й боротьби з ними. 
Підготовчий етап, що полягає в проведенні класичного обрізного або апаратного манікюру, грає ключову роль в манікюрі гель-лаком. Погано підготовлені нігті можуть стати причиною неякісного манікюру. На цьому етапі майстри часто стикаються з такими помилками:
  • Недосконалість манікюру. Чистий манікюр є гарантією якісного професійного манікюру гель лаком;
  • Помилково підібрані препарати для клієнта. Йдеться про необхідність індивідуального підбору матеріалів та препаратів під тип і особливості нігтьової пластини кожного клієнта.
Так, наприклад, при наявності у вашого клієнта гіпергідрозу, перед покриттям базою, необхідно нанести на нігті дегідратор для підсушування нігтьової пластини. На підготовчому етапі кожному майстру важливо ставити перед собою завдання - максимально захистити проблемні нігті клієнта від впливу матеріалів, а також забезпечити міцний каркас (основу) для майбутнього манікюру гель-лаком. Також важливо використовувати на даному етапі спеціальних засобів. Наприклад, знежирюючий засіб - незамінний для зняття забруднень та природного блиску з нігтів.
Наступний етап нанесення базового покриття супроводжується рядом помилок, які полягають в таких ситуаціях:
  • Неправильний підбір бази під тип нігтів клієнта. Така помилка сприяє відшаруванню манікюру. Майстрам важливо знати та розбиратися у властивостях різних баз. Так, для слабких нігтів краще використовувати тверді бази, які підсилюють сам ніготь. Для ідеально міцних та здорових нігтів слід використовувати каучукову базу;
  • Нанесення товстого шару бази. У разі виникнення такої ситуації, краще буде зняти покриття за допомогою клінсера, та нанести новий шар матеріалу, виконавши вирівнювання заново. Для зняття бази також можна використовувати рідину для зняття гель лаку;
  • Нанесення бази одразу на всі нігті. Для нанесення бази краще використовувати конвеєрний метод, профарбовуючи матеріалом по черзі нігті кожної руки. Наприклад, мізинець правої руки, потім мізинець лівої руки, й так далі. Після чого кожен ніготь слід просушити в лампі. Для салонного манікюру найкраще використовувати Led лампи для гель лаків або гібриди. Рівномірно розподіляйте базу по всій поверхні з обов'язковим переворотом кисті рук клієнта. Таким чином, база рівномірно розподілитися по всій поверхні нігтя. Важливо, при нанесенні бази на нігті, не торкатися пензлем нігтьової поверхні клієнта, щоб уникнути утворення ямок та інших нерівностей. Тобто, наносити базу слід без натискання на пензлик.
Етап нанесення декоративного покриття, безумовно, супроводжується непередбачуваними ситуаціями з боку клієнта, а також помилками майстрів.
Найчастіше такі ситуації проявляються такими помилками:
  • Спроби усунення пігменту гель-лаку, що потрапив на шкіру навколо нігтя за допомогою апельсинової палички або пушера. Такі дії не дадуть результатів, крім того, що ви розмажете пігмент по шкірі клієнта. Краще видаліть покриття клінсером, та покрийте ніготь гель-лаком знову. Рідина для зняття гель лаку також ефективна для усунення даної помилки;
  • Товсте нанесення першого й наступних шарів гель-лаку. Товстий шар може просто не просушитися до кінця в лампі для нігтів, й покриття злізе з нігтя. Намагайтеся наносити гель-лак тонким та рівномірним шаром так, аби лампа для нігтів впоралася з пігментом;
  • Неповноцінна полімеризація кольору. Така помилка при полімеризації гель-лаку відбувається, коли клієнт з якихось причин дістає руку з лампи передчасно. Причинами такої дії може стати нерівний колір покриття або його деформація. Щоб уникнути таких випадків завжди попереджайте та просіть своїх клієнтів без вагомих на те причин не діставати руки з лампи під час сушки кольорового гель-лаку.
На даному етапі, при бажанні клієнта, можна прикрасити манікюр гель лаком додатковим декором. Для цього використовуйте спеціальне пристосування - дотс.
Етап нанесення фінішного покриття супроводжується такими частими помилками майстрів:
  • Топ пузириться. Причинами такого ефекту може бути створення бульбашок повітря під час різких та частих рухів пензлем в пляшечці з матеріалом. Для того, аби надлишки повітря (бульбашки) вийшли з пляшечки, закрийте її кришкою і залиште на 30 хвилин. Також причиною виникнення бульбашок можуть бути занадто часті й швидкі рухи по поверхні нігтя під час нанесення топа. В даному випадку краще зняти не просушене покриття та нанести нове. Для нанесення топа достатньо всього 3-х рухів пензликом з матеріалом по нігтьовій поверхні клієнта. Намагайтеся не перевищувати зазначеної кількості мазків. Таким чином, бульбашки на поверхні не утворюються.
  • Топ розпливається по кольоровому гель-лаку. У даної помилки є всього одна причина - нанесення занадто тонкого шару топа. Матеріал не має можливості зафіксуватись на поверхні нігтя та розповзається. Щоб такій ситуації не виникало, намагайтеся набирати середню краплю топа й рівномірно розподіляти його по нігтьової пластини клієнта;
  • Затирання або помутніння топа. Після сушіння топа в лампі давайте покриттю час на те, щоб воно охололо. Інакше, приступаючи до покриття другим шаром топа одразу, після сушки, матеріал на ще теплому нігті може стати каламутним. Затиратись топ може в разі, якщо ви відразу після сушіння в лампі починаєте обробляти проксимальні валики маслом й натираєте їх безворсовою серветкою. Серветка може легко подряпати ще тепле покриття топа.
Етап використання гель лампи для нігтів повинен контролюватися майстром.
Трапляється й так, що помилки допускаються майстрами під час етапу сушки:
  • Неправильне положення кисті руки клієнта під час сушки нігтів в лампі. Це може спричинити відшарування, здуття та інші деформації матеріалу. Кисть клієнта повинна лежати в лампі у фізіологічно рівному положенні;
  • Помилки під час просушування великих пальців в лампі. Великі пальці завжди сушаться в лампі окремо та по одному. Для повноцінної та якісної сушки стежте за тим, аби великий палець клієнта знаходився глибоко в лампі.

Як зробити ідеальне покриття гель лаком і що для цього потрібно? Відповідь на це питання ви зможете знайти в даному відео.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу