13.05.20 група № 18

Предмет: "Манікюрна справа" Урок № 33

Тема уроку: Правила підготовки пластин до покриття нігтів гель-лаком  .

Домашнє завдання: законспектувати даний матеріал у зошит.

ПІДГОТОВКА: ВСІ ЕТАПИ
На початку манікюру нігтьовим пластин потрібно надати відповідну форму. Тренди на форму нігтів змінюються регулярно. На зміну квадратній прийшла мигдалевидна, а класичним варіантом вважаються нігті природної довжини. Обробляти нігтьові пластини найзручніше абразивної пилочкою 180-240 грит (чим м'якші і тонші нігтьові пластини, тим вище абразивність пилки). Професіонали, кажучи про те, як правильно наносити гель-лак, не рекомендують виконувати класичний обрізний манікюр з зануренням нігтів в теплу ванночку. Для тривалого носіння гель-лакового покриття нігтьові пластини, навпаки, потрібно ретельно зневоднити, тобто видалити вологу. Тому водні процедури перед нанесенням гель-лаку протипоказані, і класичний обрізний манікюр краще зробити за два-три дні. Якщо ж ви не встигли, тоді скористайтеся препаратами для видалення кутикули. Після розм'якшення її можна легко відсунути до самого краю нігтьової лунки, а також акуратно зрізати.
Наступний крок підготовчого етапу - механічне знежирення або зняття ліпідного шару. Натуральний нігтик має власний природний глянець. Перед нанесенням гель-лаку його необхідно зняти за допомогою пилочки або бафа. Так ви не тільки забираєте жир, але й піднімаєте кератіновие лусочки для оптимальної зчіпки поверхні нігтиків зі штучним покриттям.
Третій крок - очищення, дегідратація і знежирення за допомогою рідин-подготовувачів. Можна використовувати і дегідратор, і знежирювач, проте багато нейл-брендів випускають засоби 2 в 1, які одночасно виконують обидві функції. Нанесіть на ватний диск або серветку трохи такого препарату і гарненько протріть нігтики.
Четвертий етап - використання безкислотного праймеру або ультрабонду. А потрібен він ось чому:
  • це своєрідний грунтувальний засіб, який служить для максимально надійної зчіпки штучного покриття з нігтиками;
  •    
  • в його складі немає кислоти, тому ризик для здоров'я нігтьових пластин зведений до мінімуму, а користь безперечна;
  •    
  • також ультрабонд служить додатковим захистом від того, щоб під гель-лаковим шаром не виникло сприятливого для розмноження бактерій і грибків середовища.
Наноситься він або на весь ніготь, або по його периметру. Спосіб залежить від того, наскільки здорові і міцні нігті. Якщо вони тонкі й ослаблені, мають схильність до гіпергідрозу, тоді ультрабондом краще покривати всю нігтьову пластину, щоб застрахуватися від можливих відшарувань покриття. Сохне він швидко, надаючи нігтикам легкою білявості.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу