Виробниче навчання група №28 

Тема уроку: №11 Покриття нігтів лаком, гель-лаком у технологічній послідовності.

Як наносити лак, гель-лак після того, як проведені підготовчі етапи.


Как наносить гель-лак в домашних условиях пошагово
Перший крок - використання бази. Цей нейл-продукт правильно готує нігтьову поверхню до гель-лакового покриття. Звичайна база наноситься тонким шаром, а каучукова - товщим, адже вона дозволяє ще й вирівняти ніготь, щоб отримати гарний глянцевий відблиск. 
Навіщо потрібна база:


  • база створює особливий молекулярний шар між гель-лаком і нігтем;
  •      
  • вона виконує захисну функцію, запобігаючи проникненню в кератиновий шар фарбувальних пігментів, які містяться в кольоровому покритті.

Після нанесення база полімеризується в ультрафіолетовій лампі 2 хвилини або світлодіодій протягом 30-60 секунд. Висохле базове покриття має липку дисперсійну плівку.
Важливо! Ні в якому разі не можна на дотик перевіряти, висохла база чи ні. Залишкова липкість все одно завадить цьому, а ось залишити на покритті шкірний жир можна легко, що згодом негативно позначиться на носінні манікюру.
На наступному етапі виконується кольорове покриття - гель-лак. Як наносити його правильно? Скільки шарів оптимально? Важливі моменти:
  1. Класична техніка передбачає два-три шари. Однак сьогодні раз у раз випускаються гелеві лаки з дуже високою пігментацією, які дозволяють отримати ідеальну щільність і оптимальний колір вже з першого шару.
  2. Незалежно від того, чому віддасте перевагу ви, важливо витримати всі критерії: гель-лак наноситься тонко, з відступами від кутикули на 1 мм для запобігання затікань.
  3. Кожен шар обов'язково полимеризуется в лампі, тактильно (пальцем) повноцінність висихання не перевіряється, оскільки гель-лаки, як і бази, утворюють залишкову липкість, і будь-які забруднення, шкірний жир зашкодять стійкості.
  4. Фінішне покриття наноситься на заключному етапі, його головна функція - надати декоративному шару двох-тритижневу стійкість, забезпечити захист від можливих механічних пошкоджень, створити глянцевий блиск і сяйво. Його також просушують в лампі, після чого видаляють залишкову липкість за допомогою спеціального препарату Cleanser. Існують традиційні топи, топи без липкого шару, матові. Як правило, топи без липкого шару використовуються для різних дизайнів, наприклад, для всіляких декоративних пудр для втирок. Вони менш еластичні, ніж звичайні, тому менш ефективно захищають від механічних пошкоджень і не такі стійкі до появи тріщин. Матові топи перетворюють глянцеві гель-лаки в бархатисто-плюшеві.
    Після сушіння топа і зняття липкості можна підживити зону кутикули маслом: так вдасться уникнути її пересихання і надати манікюру найбільш естетичного вигляду.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу