Виробниче навчання група №28 

Тема уроку: №6 Послідовне виконання робіт з гелевого та акрилового нарощування нігтів на типсах.



Акрилове нарощування
Цей матеріал цінують за міцність і за те, що він швидко сохне (протягом 2-3 секунд без ультрафіолетової лампи). Раніше його використовували в стоматології для виготовлення зубних протезів. Крім того, штучні акрилові нігті виходять тонкими, виглядають натурально. З недоліків: специфічний запах, з-за чого процедуру краще проводити в добре провітрюваному приміщенні. Список інструментів, необхідних для того, щоб зробити нарощування нігтів акрилом: 
  1. безпосередньо акрил (для початківців краще використовувати тільки один колір);
  2. праймер – засіб для знежирення нігтів (можна замінити спиртом);
  3. мономер – засіб для розчинення акрилу (знадобиться не менше 50 мл);
  4. набір каркасів (від 50 штук, щоб можна було підібрати необхідний розмір);
  5. пензлик для нанесення акрилу;
  6. типсорез або спеціальні кусачки, якими можна відрізати частину каркасу, не пошкодивши його (звичайні ножиці не підійдуть);
  7. пилка абразивністю від 100 до 180 грит (показник ступеня шліфування);
  8. баф (прямокутник, в якому кожна з граней являє собою окремий вид пилочки, інструмент для полірування нігтів);
  9. безворсові серветки;
  10. антисептик
  11. невелика ємність з кришечкою (для мономеру);
  12. щітка, якою можна видаляти пил;
  13. клей;
  14. масло для кутикули і нігтів.

Технологія нарощування акрилових нігтів на типси


Спочатку треба протерти(продезинфікувати) руки клієнта і майстра. Потім - відсунути кутикулу. Далі необхідно обробити "справжні" нігті антисептиком. Після цього, на кінчики, наноситься праймер - спеціальний густий гель. Поки він висихатиме, треба вибрати типс, відповідний за розміром. Найчастіше використовують три типси(для одного клієнта) : для великих пальців, для мізинців і одна форма для інших нігтів. Чому використовують три, а не десять типс - форм?

Тому що перераховані форми прекрасно підійдуть на будь-які нігті.

Кладемо акрил на нігті(всередину форми). Кількість акрилу(один або дві кульки), що накладається, залежить від того, яку довжину, для майбутніх нігтів, "замовляє" клієнт. Прикладіть, до нігтя, форму з акрилом. Як правильно це зробити? Обережно видавлюємо увесь зайвий матеріал на вільний край, починаючи від області кутикули. Прикладаємо форму так, щоб не допустити попадання повітря між матеріалом і формою. Рівномірно розподіляємо акрил(з внутрішньої поверхні форми). Чекаємо, поки акрил затвердіє, і знімаємо типс - форму. Вибираємо і надаємо бажаної форми вільному краю.


9 етапів:

- Перший етап. Обов'язково вимийте руки клієнта, і очистите їх за допомогою якого-небудь спрея - дезинфектора. Акуратно зніміть верхнє нігтьове покриття(для цього вам знадобиться велика пилка). Працюйте так, щоб рух пилки в точності співпадав з лініями зростання нігтя. Коли поверхня нігтя буде рівною - видалите з неї пил.

- Другий етап. Полягає в зачищенні кутикули : візьміть пилку з меншим зерном, відсуньте їй кутикулу.

- Третій етап. Покладіть трохи праймера на пензлик і нанесіть його так, щоб ніготь виблискував. Намагайтеся уникати навіть щонайменшого попадання праймера на шкіру.

- Четвертий етап. Надіньте форму на палець і зігніть її. Простежте, щоб форма розташувалася саме під куточками нігтя, інакше ніготь швидко зламається або репне. Закріпіть форму (по центру пальця), гарненько притискуючи її. З'єднайте кінчики форми. Пам'ятайте, що кінчики форми, ні в якому разі, не слід закривати, оскільки форма нігтя буде неправильною.

- П'ятий етап. Повторне нанесення праймера : нанесіть акрилову кульку(білий) на форму і розподіліть її по її поверхні. Сформуйте лінію посмішки, змочивши кисть в ликвиде.

- Шостий етап. На "справжній" ніготь нанесіть рожеву кульку (крапельку) акрилу. Наносьте так, щоб, обидва шари, рожевий і білий, злегка перетиналися. Другу кульку нанесіть на область кутикули. Зробіть так, щоб поверхня нігтя і його бічні сторони були рівними (нігтьова поверхня має бути влажноватой). Слід пам'ятати одну корисну "річ": чим акуратніше ви нанесете акрил на нігті, тим легше пройде завершальний етап його обпилювання.

- Сьомий етап. Коли висохне акрил - зніміть форму і починайте вирівнювати нігтьову поверхню. Спочатку обточите його бічні сторони(використовую крупнозернисту пилку). Потім, нахиляючи пилку трохи під кутом, вирівнюйте кінчик нігтя. Потім приступите до шліфовки нігтьової поверхні : проводите, зверху вниз, пилкою(з дрібним зерном), від кутикули до бічних сторін.

- Восьмий етап. Нанесення олії для кутикули. Розподіліть олію по нігтьовій поверхні, відшліфуйте її. Шліфовка потрібна для того, щоб позбавитися від помітних подряпин, які залишають пилки. Якщо ви, повертаючи ніготь на світлу, побачите на нім відображення світла, значить - шліфовка пройшла блискуче.

- Дев'ятий етап. Нанесення прозорого лаку.


Нарощування нігтів гелем на типсах
Цей вид нарощування більше підходить для початківців, оскільки на відміну від акрилу, гелю не сохне на повітрі, тому моделювання можна провести не поспішаючи, і тільки досягнувши потрібного результату, сушити ніготь. З іншого боку, потрібно точно розрахувати час знаходження руки під лампою, інакше не досягнете міцності. Набір інструментів для гелевого нарощування нігтів:
  1. клей;
  2. тіпси;
  3. праймер або інший знежирювачах;
  4. гель;
  5. типсорез або кусачки для видалення зайвої довжини;
  6. ультрафіолетова лампа;
  7. спеціальні пензлики, якими наносять гель і клей;
  8. набір пилок;
  9. ватяні диски або серветки, які не залишають ворсу;
  10. засіб, яким розм'якшують кутикулу і інші засоби для манікюру – апельсинові палички і ножиці;
  11. дезінфікуючий засіб;
  12. рідина для миття пензликів від гелю;
  13. засіб для видалення липкого шару;
  14. масло для кутикули.

Процес нарощування гелем

Процедура займає близько 3-4 годин. Якщо виконувати всі етапи згідно наступної інструкції, наростити нігті гелем у домашніх умовах легко:

  • Підготуйте нігті: зробіть апаратний або ручної манікюр, в кінці нанесіть на поверхню праймер.
  • Приклейте каркаси, потім обробіть їх пилою і надайте бажаної форми.
  • Відкрийте баночку з базовим гелем, візьміть трохи на пензлик.
  • Капніть речовина в центр нігтя, потім розподіліть по всій пластині, трохи відступивши від кутикули.
  • Просушіть в лампі (3 хвилини).
  • Повторіть пункти 3, 4 з моделюючим гелем.
  • Видаліть липкий шар спеціальним засобом.
  • Сформуйте арки штучного нігтика.
  • Обробіть пилкою вільний край, роблячи його тонше.
  • Очистіть нігтьову поверхню щіточкою.
  • Нанесіть фінішний шар гелю.
  • Полімеризуйте нігтьову пластину ще 3 хвилини під УФ-лампою.
  • Зніміть липкий шар, якщо він є.
  • Покрийте нігтики бажаним кольором або намалюйте малюнок.
  • Обробіть кутикулу маслом.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу