06.04.20 група № 18

Предмет: "Манікюрна справа" Урок № 16

Тема уроку: "Технологічна послідовність виконання гарячого манікюру"

Домашнє завдання: законспектувати даний матеріал у зошит.

Технологія виконання
Для виконання знадобляться:
  • Знезаражуючий засіб (спиртовий розчин або антибактеріальне мило цілком підходять);
  • Пилочка для нігтів;
  • Спеціальна ванночка;
  • Паличка для видалення кутикули;
  • Масляний лосьйон.
Процедура виконується покроково:
  • Очищення. Під час проведення гарячого манікюру під дією тепла відбувається розкриття пір, але це, на жаль, сприяє кращому проникненню не тільки активних речовин, але і будь-яких інших, зовсім не корисних. Якщо на руках знаходяться частинки жиру, поту або бруду, підвищується ймовірність отримати роздратування, а позитивного ефекту від процедури не буде. Саме тому не варто нехтувати очищенням рук. Для цього підійде спеціальний спрей, розчин на основі спирту або мило типу Safeguard. Залишки старого покриття слід видалити, використовуючи спеціальну рідину.
  • Маніпуляції з нігтями. За допомогою манікюрних ножиць і пилки надайте нігтям потрібну довжину і форму. Короткі нігтики можна почистити пушер.
  • Ванночка.Почати слід з підготовки рідини, для цього лосьйон потрібно налити в ванну і розігріти до температури 35 градусів. Після цього потрібно потримати пальці в розігрітому лосьйоні 20-25 хвилин. Відразу після цього ніжно втирайте лосьйон, виконайте масаж кожного пальчика, помасажуйте кисті рук і дайте засобу повністю вбратися. Тепер руки можна промокнути попередньо охолодженим рушником, це допоможе видалити залишки лосьйону і сприяє закриттю пір.
  • Видалення кутикули.Наступним етапом потрібно провести видалення кутикули будь-яким з доступних способів. Найбільш щадним прийнято вважати спосіб з використанням апельсинової палички. Тепер можна покрити нігті лаком або захисним засобом.
Який би спосіб ви не вибрали, результатом регулярного використання гарячих ванночок буде поліпшення стану нігтів і підвищення еластичності шкіри рук, сухості, ламкості, расслаивании, і заусеницах готуйтеся забути. Нагріте лосьйон надає позитивний вплив на суглоби, тому процедура особливо хороша для літніх людей, любителів в'язання і шиття, професійних музикантів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу