30.03.20 група № 18

Предмет "Манікюрна справа" Урок № 11

Тема уроку: Види кератолічних засобів для розм'якшення кутикули.
Домашнє завдання: законспектувати даний конспект у зошит.

Ремувер – таку назву має засіб для безболісного видалення кутикули. Його консистенція залежить від складу: він може бути схожим на крем, гель або розчин. Розділити ремувери можна на кілька різновидів, мова про яких піде нижче.
  • Кислотний ремуверКомпоненти у складі цього засобу надають агресивний вплив на кутикулу, тому декількох хвилин під дією кислот буде досить, щоб позбавити ніготь від задавненої шкірки. Такі засоби звичайно використовуються тільки в салонах, і вони відносяться до професійних.
  • ЛужнийТакі засоби для розм'якшення кутикули можна застосовувати вдома, оскільки лужної варіант діє набагато м'якше кислотного. Проте варто відзначити, що часу для його дії буде потрібно набагато більше, ніж для аналогічного препарату з кислотою в складі.
  • МінеральнийТакий зволожуючий гель підійде для підтримки вже обробленої кутикули. Засіб діє дуже обережно, роблячи поверхню набагато м'якше. До його складу входять мінеральні речовини, корисні добавки, які надають нігтьової пластини і шкірці навколо неї сяючий і здоровий вигляд.
  • МаслянийТакий пом'якшувач підходить для дуже чутливої шкіри і використовується для частих обробок кутикули. Після обробки масляним ремувером шкірка легко видаляється, а нігті виглядають симпатично і доглянуто.



Слід дуже обережно використовувати сильнодіючий ремувер, оскільки у разі неправильного його застосування можна отримати пошкодження та подразнення шкіри навколо нігтя і самої кутикули.
Потрібно дуже уважно слідувати порадам, зазначеним в інструкції, і стежити за точністю та часом нанесення препарату. Після закінчення терміну слід акуратно видалити ремувер.
Мабуть, найбільшою популярністю і популярністю володіють засоби, до складу яких входять різні масла і натуральні добавки для пом'якшення.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу