23.04.20 група № 18

Предмет: "Основи санітарії та гігієни" 

Тема уроку: "Внутрішні і зовнішні хвороби волосся"

Домашнє завдання: законспектувати даний матеріал у зошит


До зовнішніх причин, можна віднести:
1. Температурний чинник. Сюди відносимо всі прилади для укладання волосся – фен, праска для випрямлення волосся, щипці для завивки, висушування дія сонця, солярій, холодний вітер, дощ, мороз. Тому, для початку почніть захищати волосся головними уборами та відмовтеся від «гарячої» укладки.
2. Неправильний вибір гребінця. Гострі зубчики, задирки на гребінці, а також металеві і залізні гребінці надають травмуючу дію на волосся і вони починають ламатися.
3. Неправильне миття голови. Ламкість волосся може викликати гаряча і жорстка вода. Тому мити волосся рекомендується водою температури тіла, а пом’якшити воду можна, додавши в неї сік половини лимона (на 1 літр води). Після миття волосся краще висушити природним шляхом, після того як воно трохи підсохне розчесати його. Але не в якому разі не розчісуйте волосся вогким. Це призводить до ламкості, перетину і витягує волосся, роблячи його тонше.
4. Зловживання засобами для фіксації. Як правило, в них міститься спирт, який висушує волосся і призводить до ламкості. Краще скоротити використання подібних засобів або ж ретельно змивати їх.
5. Фарбування волосся, особливо хімічна завивка, призводить до сухості, ламкості. Фарбувати волосся слід проводити тільки щадними засобами, що містять поживні і зволожуючі речовини.
6. Тривале носіння однієї зачіски, особливо тієї, де волосся здавлене в хвіст, косу або начісування. Хоча б вдома розпускайте волосся.
Внутрішні причини 
До внутрішніх причин можна віднести різноманітні хвороби шлунково-кишкового тракту, гормональні збої, стреси, прийом певних лікарських препаратів і так далі. Пам’ятайте, що волосся харчуються зсередини і стан вашого організму відбивається на стані волосся. Збалансоване харчування, відсутність шкідливих звичок, фізична активність, повноцінний відпочинок допоможуть вам вирішити проблему ламкості волосся і повернути волоссю колишній блиск і красу. Щоб прибрати ламкість волосся, пийте протягом місяця як мінімум 2 літри чистої води в день і вживайте більше овочевих і фруктових страв, а також зелені і горіхів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу