24.03.20 група № 28 

Предмет: "Основи санітарії та гігієни"

Тема уроку: Типи хвороб нігтів.

Домашнє завдання: законспектувати даний матеріал у зошит, вивчити назви хвороб нігтів.

Типи захворювань:
Найбільш поширеними серед дерматологічних хвороб є мікози. Інфікування відбувається з двох причин: спадкова схильність і передача мікробів шляхом тактичного контакту (найчастіше відбувається в місцях громадського користування: басейнах, душових, лазнях).
1. У більшості випадків грибок нігтів починається з ураження шкіри. Складовими захворюваннями є епідермофітія і піодермія. При цьому уражаються нігті, міжпальцеві складки, ступні. Швидкому розвитку захворювання сприяє тепле і вологе середовище.
2. Оніхомікоз є ураження грибковою цвіллю. Колір нігтя робиться від жовтого до чорного. На перших етапах допомагає зовнішня чистка. Для лікування знадобляться креми: оксіназол, кетоконазол або клотримазол.
3. оніхогріфоз – ніготь в результаті ураження жовтіє, потовщується і загинається на зразок пташиного дзьоба і навіть спіралі.
4. Оніхауксіс дає рівномірне потовщення нігтьового валика внаслідок швидкого формування рогових піднігтьових субстанцій.
5. Койлонізія – ніготь стиснений в середній частині і вигинається на зразок черепиці.
6. Платохінія (плоскі нігті) і на противагу – Гиппократовом нігті (за формою як лупа).
7. Аноніхія – відсутність пластин нігтів.
8. Гапалонізія – ослаблення нігтів до появи м’якості і глибоких тріщин.
9. Оніхомадезіс супроводжується відділенням пластини від нігтя.
10. Рубромікоз включає в себе ураження нігтів і шкіри.
Ми перерахували основні ознаки і назви захворювань, а також їх візуальне відображення. Тепер подивимося, що пропонує для вирішення питання медична індустрія.

На етапі до одужання

Перед тим, як виконати в салоні, необхідно повністю відновити нігті. Пропонується 3 варіанти лікування захворювань.
• При початковому і неглибокому ураженні, що займає до 10% нігтя, використовують зовнішню обробку пошкоджених місць мазями і розчинами (мікроспорії, Батрафен і ін.).
• Більш серйозні захворювання або запущена стадія легких інфекцій (до 50% уражень) вимагають прийому таблеток протягом півроку. Медикаменти потрапляють в підшкірну зону і активно борються з бактеріями: Кетоконазол, Ламізил, Дифлюкан.
• Хірургічна операція зводиться до зриву нігтя. Є крайнім засобом в боротьбі з інфекціями, хоча самостійного повного лікування не дає (потрібна комплексна терапія).
Грибкові захворювання нігтів можна вважати ознакою неохайності і відсутності гігієни. Початкове захворювання може викликати зараження при прийомі душу на морському узбережжі, одягання запропонованих тапочок в гостях і інші випадки. Дуже важливо не ігнорувати поява свербежу, цяток на нігтях, а скоріше звернутися за професійною лікарською допомогою.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу