24.04.20 група № 18

Предмет: "Основи санітарії та гігієни" 

Тема уроку: "Хвороби шкіри і волосся викликані бактеріями"

Домашнє завдання: законспектувати даний матеріал у зошит.


































 Фолікуліт – запалення волосяного фолікула, воно викликається бактеріями стафілокока, які передаються через погано продезінфіковані інструменти перукаря.
Якщо майстер не кидає гребінь чи інше приладдя у розчин, то існує ймовірність заразитися стафілококовим фолікулітом. Він розвивається в області бороди або потрапляє на шкіру голови. Серед симптомів – поява червоних шишок та гнійних прищів, які супроводжуються свербінням.
Погано оброблені гребені можуть переносити стригучий лишай – грибкову інфекцію шкіри голови, яка виглядає як червона луската пляма. Важкий перебіг захворювання може спричинити утворення рубців та випадання волосся.
Під час візиту до перукаря також можна заразитися бактеріальною інфекцією – імпетиго. Її збудниками є стафілококи або бактерії. Вона може виникнути через контакт шкіри зі шкірою, одягом або рушником зараженої людини.
Заразитися вошами можна через гребінь, який контактував з людиною, що має воші. Окрім голови, вони можуть завестися на бороді. Основним симптомом є свербіння.
У людини після візиту перукарні чи салону краси може виникнути правець. Це може трапитися через поранення іржавими перукарськими ножицями.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу