17.04.20 група № 18

Предмет: "Манікюрна справа" Урок № 30

Тема уроку: Особливості покриття нігтів гель-лаком  .

Домашнє завдання: законспектувати даний матеріал у зошит.

Шелак або гель-лак?

Нині дуже багато виробників випускають гель-лаки. В їхньому складі містяться рідкі полімери (мономери), які під час сушіння манікюру під лампою застигають і полімеризуються. При цьому база гель-лаку проникає в найповерхневіші шари нігтьової пластини, завдяки чому покриття дуже міцно тримається на нігтях. Термін носіння такого покриття 10-14 днів. Сьогодні вже стає популярним покриття нового покоління. Це 100% гелі, які носяться і знімаються так само, як гель-лаки, і містять пігмент.

Чи шкодить гель-лак нігтям?

Структура гель-лаку така, що, коли ніготь росте, покриття не стискає його, а змінює свою форму разом з нігтем. Саме тому гель-лак носиться довго, і шкода від його носіння мінімальна. І все ж є моменти, за яких гель-лаки можуть заподіяти шкоду:

Неякісний продукт. Що дешевший продукт, то гірша його якість. Часто на склад гель-лаку, особливо невисокої якості, буває алергічна реакція. Вона може виявлятися висипом на шкірі, можуть страждати й слизові верхніх органів дихання, коли гель-лак запорошується і порох потрапляє на шкіру та слизові.

Недотримання термінів носіння. Немає абсолютно нешкідливих продуктів. Однак за умови виконання інструкцій шкода мінімальна. Виробники гель-лаків виставляють термін носіння – 10-14 днів. Після цього терміну гель-лак починає витягати вологу з нігтя, висушує нігтьову пластину. Якщо носити покриття занадто довго, можна помітити світлі плями на нігтях. Це порожнечі, які утворюються в нігті під впливом покриття. Якщо гель-лак не оновлювати довше від належного терміну, то, враховуючи, що ніготь росте, покриття починає трохи здавлювати його. Тоді, на мікрорівні, краї нігтьової пластини відтягуються разом з покриттям і відбувається розшарування. Це не можна побачити неозброєним оком і не загрожує нігтю, адже в нігтьовій пластині більше 125 шарів. І все-таки важливо про це знати. Структура гелю, на відміну від гель-лаку, дозволяє носити це покриття довше, при цьому гель майже не висушує нігтьової пластини. Також є зміцнювальні і захисні процедури, такі як IBX, які дозволяють мінімізувати шкоду від покриття.

Застосування ацетоновмісних речовин під час зняття гель-лаку. Під час зняття покриття часто використовуються речовини, до складу яких входить ацетон, який підсушує нігтьову пластину. Але можливий альтернативний варіант – зняття покриття апаратом.

Недостатній професіоналізм майстра. Якщо чітко дотримуватися технології видалення покриття апаратом, ця процедура не шкодить нігтям. У разі зняття гель-лаку апаратом залишається частина базового покриття, після чого поверхня нігтя шліфується пилочкою/шліфувальником. Недосвідчений майстер може не відчувати сили натиску, тоді за апаратного зняття або апаратного/комбінованого манікюру можна випиляти нігтьову пластину, утворюючи ямку або борозну, особливо в ділянках, де ніготь ще не дуже щільний.

Носіння гель-лаку без перерв. Пам'ятайте, що ніготь не дихає, у нього немає органів дихання. Але рекомендується через кожні дві процедури покриття робити перерву на кілька тижнів. Протягом носіння покриття і під час відпочинку важливо робити зміцнювальні і відновлювальні процедури для нігтів. Якщо ж не давати нігтям відпочинку, то вони будуть пересушуватися, верхні шари, які дещо зішліфовуються під час обробки, не будуть встигати наростати, і нігті з часом будуть тоншати. Більше читайте тут: https://tsn.ua/lady/krasota/salon-krasoty/mifi-i-pravda-pro-gel-lak-914533.html

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу