22.04.20 група № 18

Предмет: "Основи санітарії та гігієни" 

Тема уроку: "Гігієна праці в перукарнях"

Домашнє завдання: законспектувати даний матеріал у зошит


Санітарні вимоги до роботи майстра.
  • Перукарі повинні постійно пам'ятати, що під час роботи вони зобов'язані суворо виконувати санітарні правила, які спрямовані не тільки на охорону здоров'я населення, але також і самого майстра.
  • Санітарні вимоги при виконанні окремих видів робіт були викладені у відповідних розділах. Тут ми зупинимося лише на загальних санітарних вимогах, які необхідно виконувати при проведенні будь-якого виду обслуговування.
  1. Перед обслуговуванням кожного відвідувача майстер повинен вимити руки з милом і витерти їх чистим рушником.
  2. Відвідувача слід покрити чистим, що не було у використанні білизною - пеньюаром або серветкою, на підголівник підкласти чисту серветку.
  3. Потім треба продезінфікувати інструменти. Необхідно пам'ятати, що кожен раз треба користуватися чистим матеріалом (серветкою, ватою). 
  4. Так, для припудрювання використовується тільки чиста вата, що викидається негайно після вживання. 
  5. 5.Використану білизну не можна накопичувати на робочому місці-його необхідно  відразу передавати в підсобне приміщення.
У роботі майстра велике значення має вміння правильно дезінфікувати інструменти.

Перш ніж приступити до роботи, майстер-перукар повинен уважно оглянути шкіру обличчя і голови відвідувача. Якщо є хворобливі зміни шкіри, волосся або нігтів, і відвідувач не надає довідку про незаразності свого захворювання, то обслуговувати такого відвідувача не можна.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу