14.04.20 група № 18

Предмет: "Манікюрна справа" Урок № 25

Тема уроку: Види лаків для покриття нігтів.

Домашнє завдання: законспектувати даний матеріал у зошит.

  • Лак-акварель утворює на нігтьовій пластині елегантну блискучу поверхню з ефектом постійної вологості. Його використовують і у французькому манікюрі, і в мистецтві дизайну нігтів (nail-art) для підкреслення глибини композиції.
  • Лак-металік створює на нігтях красивий металевий блиск різних кольорів (наприклад, золотого, срібного, мідного). Ефектно і заворожуюче. Відносно стійкий і може бути навіть самовирівнюючим.
  • Пісочний лак утворює на поверхні особливу текстуру з ефектом піску, покриття складається з маленьких крупинок. Поверхня виходить шорстка, нібито справді на нігтях пісок.
  • Перламутрові лаки або покриття з перламутровим блиском можуть бути самих різних кольорів, але всі вони мають гарний переливчастий ефект перламутру. Для нього обов'язково попередньо нанести основу, щоб вирівняти нігтьову пластинку (інакше буде видно всі нерівності нігтя).
  • Лак-крем (емаль для нігтів) створює гарну глянцеву поверхню. Таке декоративне покриття високої якості прекрасно розрівнюється і довго носиться.
  • Неоновий лак чудово підійде на вечірку, дискотеку, в нічний клуб. Зазвичай це яскраві «кислотні» кольори. Часто вони можуть бути об'єднані як би з флуоресцентними лаками. При звичайному освітленні це простий кольоровий лак, а ось при ультрафіолетовому освітленні (наприклад, в клубах) він стає яскравим, красиво переливається і світиться завдяки спеціальному флуоресцентному покритті.
  • Лак з блискітками (або лак-гліттер) на нігтях виглядає дуже святково. Блискітки бувають одноколірними, різнокольоровими і навіть з голографічним ефектом. Вони можуть бути самої різної форми. Таке покриття вигідно відрізняється від інших типів тим, що він є більш стійким і добре тримається на нігтях. Цікавим є той факт, що це його перевага одночасно вважається і його недоліком, так як його важче, ніж інші, зняти. Доводиться використовувати більше змивки, щоб видалити блискітки.
  • Шимерний лак. Дуже схожий на попередній тип особливий лак з шіммером, який складається з маленьких мерехтливих частинок різної концентрації. Такі світловідбиваючі вкраплення надають пофарбованим нігтям своєрідне світіння і додатковий обсяг. Виглядає шикарно, а ось змивається складно.
  • Термолак змінює свій колір в залежності від температури. Термолак забарвлює нігті в два кольори. Наприклад, в синій і червоний (можуть бути інші кольори). Синій колір означає більш низькі температури (холодні), а червоний — вищі (теплі). Наприклад, на довгих нігтях він може фарбуватися в червоний колір ближче до пальця, а в синій колір ближче до кінчика нігтя. Кольори можуть бути найрізноманітніші.
  • Лак-хамелеон (дуохромний або мультіхромний) схожий за принципом на термолак, але змінює свій колір, переливаючись різними відтінками, в залежності від ступеня освітленості і кута огляду нігтя. Дуохромний має два відтінки, а мультіхромний — більше двох кольорів.
  • Лак кракелюр з ефектом розтріскування (або лак-пітон). Метод створення такої краси наступний: спочатку нігті покривають звичайним кольоровим лаком, потім другим шаром поверх наносять лак-кракелюр потрібного кольору. Кракелюр розтріскується на нігтях і крізь тріщини визирає перший шар звичайного лаку. Він вимагає обов'язкового верхнього покриття для захисту кракелюра від механічних пошкоджень.
    Матові лаки роблять поверхню оксамитовою, без відблисків. Вони щільні і м'які. Чудово підійдуть на будь-який випадок, як для відпочинку, так і для роботи в офісі. До речі, можна поекспериментувати і об'єднати в одному малюнку і матові, і глянцеві покриття для нігтів.
Хороший лак повинен повинен бути високої якості, а також мати зручний пензлик і середню оптимальну густоту для нанесення декоративного засобу.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу