24.03.20 група № 28

Предмет: " Манікюрна справа" Урок № 17

Тема уроку: Покриття нігтів декоративним лаком або гель-лаком у технологічній послідовності.

Домашнє завадання: законспектувати даний матеріал у зошит.

Технологія нанесення базового гелю, гель-лаку і фінішу
Нанесення базового гелю є одним з основних складових технології роботи з гель-лаками. Базовий гель служить основою для гель-лаку. Він відповідає за створення молекулярної зв'язку між природним кератином натурального нігтя і штучним гелевим матеріалом. При цьому базовий гель захищає ніготь від проникнення фарбувальних пігментів гель-лаку.
У технології нанесення гель-лаків важливо стежити за тим, щоб матеріали наносилися на нігтьову пластину дуже тонким шаром. Це відноситься і до базового гелю. На пензлик набираємо невелику кількість базового гелю і втираючими рухами наносимо його, починаючи з вільного краю. Також покриваємо і торець нігтя. Після цього проходимо по всій нігтьовій пластини довгими рухами зверху вниз. Стежимо за тим, щоб гель не потрапляв на шкіру, кутикулу і бічні валики. Далі поміщаємо ніготь в UV-лампу на 1 хвилину для полімеризації базового гелю (у LED-лампу - на 10 секунд). Після висихання бази сухим пензликом вирівнюємо дисперсійний шар. Робиться це для того, щоб кольоровий гель-лак рівномірно лягав, не збирався і не розтікався до бічних валиків.
При використанні кольорових гель-лаків потрібно знати деякі нюанси.
  1. Всі шари потрібно наносити дуже тонко. Якщо не дотримуватися технології нанесення гель-лаку, то у нас можуть виникнути такі проблеми: хвилі і щербини на вільному краї; бульбашки повітря по всій поверхні нігтя.
  2. Застосовуючи яскраві, пастельні кольори, наносимо 2 шари гель-лаку. При цьому кожен з шарів необхідно полімеризувати в UV-лампі по 2 хвилини (в LED-лампи по 30 секунд).
  3. При роботі з темними кольорами перший шар може бути нерівномірно профарбований. У цьому немає нічого страшного. Не потрібно наносити велику кількість гель-лаку. Ця проблема виправиться другим шаром. Працюючи з темними тонами, краще зробити 3 тонких, але рівних шари, ніж 2 щільних, які підуть хвилями.
  4. Не забувайте покривати торець нігтя, звертайте увагу на рівномірність і гладкість покриття.

Завершальний етап технології нанесення гель-лаку - покриття фінішним гелемНаноситься фініш-гель трохи більше товстим шаром, ніж кольоровий. Знову ж, не забуваємо про торці нігтя. Фінішний гель повинен бути добре просушений. Недостатня полімеризація гелю призведе до того, що при знятті липкого шару втратиться блиск. Сушимо його в UV- лампі 2 хвилини, в LED-лампи - 30 секунд. Прибираємо дисперсійний шар спеціальним засобом Cleanser - це надає покриттю гарний глянсовий блиск. Cleanser містить зволожуючі компоненти, які оберігають нігтьову пластину і шкіру від пересихання.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу