15.04.20 група № 18

Предмет: "Манікюрна справа" Урок № 28

Тема уроку: Нанесення лаку на нігті.

Домашнє завдання: законспектувати даний матеріал у зошит.

В процесі нанесення гель-лаку на нігті необхідно дотримуватися таку послідовність дій:

  • Підготувати нігтьову пластину до процедури. Для цього видалити кутикулу, підпиляти вільний край нігтя, створивши оптимальну форму. Для видалення кутикули можна провести обрізний і необрізний манікюр за допомогою апельсинової палички. Попередньо рекомендується нанести пом’якшувальні склади – будь-яке натуральне масло або спеціальні засоби для кутикули, щоб видаляти або відсувати огрубілою кутикулярний шар було легше.
  • Обробити нігтьову пластину матуючим бафом з абразивністю 100 грит. За рахунок цього можна домогтися гарної адгезії матеріалу.
  • Знежирити нігті, що забезпечить краще зчеплення з матеріалом. Нанести безкислотний праймер.
  • Нанести гель-лак в декілька шарів, враховуючи тип, щільність і насиченість кольору кошти. Кожен шар необхідно просушувати у лампі 1-2 хвилини.
  • Для створення дизайну можна використовувати стрази і блискітки. Їх необхідно наносити на липкий шар топа. Також можна створювати різні малюнки безпосередньо на гель-лаку. До речі, різні кольори лаків можна змішувати, створюючи відтінки. Зверху обов’язково зафіксувати топом.
  • Липкий шар видалити знежирювачем. Використовувати безворсові серветки, інакше ворсинки можуть залишатися на нігтьовій пластині, псуючи зовнішній вигляд створеного дизайну.
  • Засіб висихає під впливом УФ-випромінювання за рахунок реакцій полімеризації за 1-2 хвилини. Однак ці реакції тривають ще протягом 1-2 діб після проведеної процедури без впливу УФ випромінювання, але в уповільненому темпі. В цей час створене покриття ще не дуже стійкий, тому в перші 1-2 дні після манікюру рекомендується утриматися від тривалих водних процедур.

    Коментарі

    Популярні дописи з цього блогу