13.04.20 група № 18

Предмет: "Манікюрна справа" Урок № 24

Тема уроку:Технологічна послідовність виконання дитячого манікюру.

Домашнє завдання: законспектувати даний матеріал у зошит.


дитячий манікюр1. Розслаблююча ванна для рук і нігтів . Діти обожнюють грати з водою. Ванночка з розслаблюючій піною доставляє їм величезне задоволення. При дитячому манікюрі в розчин додайте кульки з вітамінами і зволожуючими речовинами.
2. Обробка нігтів антисептиком. Після ванночки зробіть легкий і приємний масаж рук і обробіть нігті дитини антисептичним розчином.
3. Обробка краю нігтьової пластини. Край нігтьової пластини акуратно підрівняйте тонкими ножицями і обробіть дрібною пилочкою. Іноді дітей дратує процедура обробки пилкою, особливо звук підпилювання нігтів . Чим м'якше буде структура пилки, тим спокійніше пройде процес обробки.

4. Обробка кутикули. Кутикулу при дитячому манікюрі не обрізають, а тільки трохи зрушують. Для цього використовуйте тільки дерев'яні предмети. Ідеально підійде для дитячого манікюру апельсинова паличка . Якщо є задирки, їх потрібно акуратно видалити і ще раз обробити антисептиком.

5. Обробка нігтьової пластини. Нігті дитини шліфувати не рекомендується. Кілька разів можна пройти полірувальної пилкою, але і цим процесом захоплюватися не варто. Після обробки змастіть нігтьові пластини живильним маслом або насиченим дитячим кремом.

6. декоративний манікюр. Нанесення декоративного лаку для дитини стає найбільш хвилюючим моментом. В якості основи краще використовувати захисний лак для нігтів. Сьогодні можна купити захисні лаки без праці, чимало їх існує в дитячих косметичних лініях. Такі лаки зазвичай не володіють різким запахом, який притаманний усім лаків. Перш ніж використовувати декоративні лаки, переконайтеся, що у вашої дитини немає алергії. Хорошим варіантом дитячого декоративного манікюру може стати покриття нігтів захисним лаком і прикраса нігтьових пластин за допомогою стемпінга або готових аплікацій
.
Дитячий манікюр несе не тільки естетичне навантаження і сприяє формуванню уявлень у дитини про догляд за своїми руками , але нерідко допомагає позбавити його від шкідливих звичок. Багато малят, а нерідко і підлітки, гризуть нігті. Ніякі пояснення і вмовляння, як правило, не діють. Адже зазвичай діти гризуть нігті неусвідомлено. З манікюром дівчинка частіше звертає увагу на нафарбовані нігтики, і псувати таку красу їй зовсім вже не хочеться 
А час, проведений разом з вашою малятком за дитячим манікюром, може стати прекрасним приводом для задушевної бесіди і можливістю довірити один одному жіночі секрети.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу