27.03.20 група № 28

Предмет: "Технології" Урок № 21

Тема уроку: Випадіння волосся.

Домашнє завдання: законспектувати даний матеріал у зошит.
 
Що може посилювати втрату волосся:
▪️ тривале перебування на сонці
▪️ куріння
▪️ високий рівень глюкози крові натщесерце
▪️ булімія та анорексія
▪️ трихотіломанія (коли постійно шкребуть шкіру голови, смикають волосся і накручують на пальці)
▪️ дисфункція щитоподібної залози
▪️ автоімунні хвороби
▪️ хіміотерапія чи тривала антибіотикотерапія
▪️ інфекційні хвороби, особливо сифіліс
▪️ вік

«Якщо у чоловіків облисіння може бути явищем спадковим і в багатьох випадках не означати проблем зі здоров’ям, то в жінок буває по-різному. Тож при випадінні волосся треба не ігнорувати проблему і йти не в салон краси на мезотерапію, а до лікаря. Почніть із сімейного, а потім, можливо, гінеколога, ендокринолога чи навіть імунолога»
Інколи волосся випадає через перенесений стрес або тривале інфекційне захворювання.
При цьому це стається не відразу, а через декілька місяців, тож відстежити причинно-наслідковий зв’язок непросто. Хороші новини в тому, що ще через кілька місяців волосся почне саме відростати. Головне — запобігти повторним стресам чи інфекційним хворобам.

▪️ В усіх людей волосся випадає через протипухлинну терапію. В такому разі важливо подбати про психологічний комфорт пацієнтки/-та, знайти найкраще рішення, як із цим бути, і успішно провести протипухлинну терапію. Це головне. Коли людина видужає, волосся відросте. Рак, хоч і не завжди, на жаль, але можна подолати.

▪️ Іншими причинами дифузного випадіння волосся є суворі дієти, в тому числі на протеїнових коктейлях, операції, а також низка медикаментів, в тому числі антикоагулянти.

Якщо є очевидні ділянки облисіння, то це alopecia areata. В цьому разі варто проаналізувати можливість автоімунних чи інфекційних хвороб, або навіть раку шкіри. 
 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу