31.03.20 група № 28 

Предмет: " Технології" Урок № 24

 Тема уроку: "Натуральні засоби для зміцнення і стимуляції росту волосся"

Домашнє завадння: законспектувати даний матеріал у зошит.

Татарське зілля ( Аїд болотяний ). Настойка. Кореневу частину рослини залити окропом у пропорції 1:10, настояти 1 годину, охолодити, процідити. Використовувати на ополіскування або для втирання волосся. Процедуру проводити 2-3 рази на тиждень. Курс лікування – 10 процедур.
В разі необхідності, повторити курс через місяць.
ВолоссяАлое, мед, часник. Змішати 1 ст. ложку соку алое зі 1 ст. ложкою меду і 1 чайною ложкою соку часнику. Цей засіб стимулює ріст волосся і запобігає його випаданню. Процедуру проводити 2-3 рази на тиждень.
Алтея, чемерник. Лосьйон. 50г коріння чередника варити у 200г оцту, поки об’єм  рідини не зменшиться удвічі. Процідити. В іншій посудині замочити 25г коріння алтеї у 250г холодної води на годину. Процідити, обидві рідини змішати.Похудання
Одержаним лосьйоном щовечора змащувати прикореневу частину волосся, процедуру супроводжувати масажем.
Береза. ( листя ). Настойка. 4 ст. ложки березового листя залишити 300 мл окропу і настоювати 2 години. Настойку втирати в шкіру голови після кожного миття для стимуляції росту волосся.
Гірчиця. Жирне волосся корисно мити гірчицею, змішавши 1 ст. ложку з 0,5 л теплої води. Така процедура не тільки добре миє волосся, але й зміцнює його, знищує лупу, надаючи волоссю шовковистої м’якості.
Дуб ( кора ), цибуля ( лушпиння ). Для зміцнення і стимуляції росту волосся змішати лушпиння цибулі і кору дуба в однакових пропорціях. 1 склянку сухої суміші залити 1 л окропу,  кип’ятити на слабкому вогні протягом одної години. Настойкою змочити волосся, надягти поліетиленовий капелюшок, обгорнути голову рушником і залишити на 2 години. Змити настойку теплою водою без мила і сушити без використання фена. Зверніть увагу, що цей відвар надає волоссю золотистого відтінку, бо лушпиння цибулі має тону вальний ефект.
Дуб (кора), м'ята, хвощ. Настоянка. По 2 ст. ложки кори дуба, м'яти, хвоща всипати у посудину і залити 1л окропу. Настоювати 30-40 хвилин. Охолодити, проціди­ти. Використовувати як ополіскувач.

Материнка. Настоянка. 2 ст. ложки трави залити 2 склянками окропу, настоювати ЗО хвилин, охолодити,догляд за волоссям процідити. Використовувати як ополіскувач для сухого волосся.
Диня. Для зміцнення волосся корисно втирати у шкіру голови сік дині.
Звіробій. Настоянка. 1 ст. ложку подрібненої трави звіробою залити 0,5 л горілки і настоювати протягом тиж­ня. Зберігати у щільно закритій скляній темній пляшці. Використовувати для втирання у шкіру голови 1-2 рази на тиждень для зміцнення і оздоровлення волосся.
догляд за волоссямПижмо, жовток. У 3 л води збити 2 жовтки та мити цією сумішшю волосся протягом 7-10 хвилин. Потім 5 хвилин ополіскувати волосся настоянкою квітів пижма (100 г квітів варити у 3 л води протягом 15 хвилин, насто­ювати ніч). Перед використанням ополіскувач підігріти. Таке миття має антимікробну та укріплювальну дію.
Календула, лопух, хміль. Відвар. Календула — 2 час­тини, коріння лопуха — 4 частини, шишки хмелю — 3 час­тини. 50 г суміші прокип'ятити в 1 л води, процідити. Відвар втирати у шкіру голови 2-3 рази на тиждень чи ополіскува­ти волосся після миття для його зміцнення, поліпшення росту, позбавлення свербіння і жирності шкіри голови.
Кропива, лопух. Настоянка. Змішати ЗО г коріння лопуха і 70 г листя кропиви дводомної; 2 ст. ложки сухої подрібненої суміші покласти у термос, залити 0,5 л ок­ропу і настоювати 2 години, процідити. Використовува­ти як ополіскувач для зміцнення волосся.
Кропива, лопух, ромашка, хміль. Настоянка. По 1 ст. ложці сухих квіток ромашки, лопуха, кропиви, хмелю змішати і залити 2 склянками окропу. Настоювати 40 хвилин, процідити. Використовувати як ополіскувач. Рекомендовано як для сухого, так і для жирного волос­ся як засіб для укріплення і надання волоссю блиску.
Кропива, мати-й-мачуха. Настоянка. З ст. ложки ли­стя мати-й-мачухи і стільки ж кропиви залити 1 л догляд за волоссямокропу, настоювати 30-40 хвилин, процідити, охолодити і відразу ж втирати у корені волосся для покращення йо­го росту. Процедуру виконувати 1 -2 рази на тиждень.
Липа. Відвар. 50 г липового цвіту залити 1 л води, кип'ятити на слабкому вогні 20-30 хвилин, охолодити, процідити. Використовувати як ополіскувач при сухому волоссі для його зміцнення.
Цибуля (сік). Для зміцнення волосся можна раз на тиждень втирати у шкіру голови 2-3 ст. ложки свіжого соку цибулі, надягти поліетиленовий капелюшок, об­горнути голову рушником, залишити на 2 години. Така маска не тільки зміцнює волосся, а й сприяє його росту, надає шовковистого блиску.
догляд за волоссямЦибуля, мед. Маска. Натерту на тертці цибулину змішати з медом у пропорції 4:1. Суміш втерти у шкіру голови, попередньо вимивши волосся, покрити його рушником і потримати маску 30-40 хвилин. Далі добре промити волосся без використання мила. Якщо волос­ся занадто сухе і ламке, до вказаних інгредієнтів додати теплої оливкової, соєвої чи кукурудзяної олії. Таку мас­ку робити за годину до миття, а потім змити водою з милом чи шампунем. Процедуру виконують 1 -2 рази на місяць. Вона сприяє зміцненню волосся.
Любисток. Відвар. Коріння любистку в пропорції 1 : 10 залити водою і кип'ятити на маленькому вогні ЗО хви­лин. Охолодити, процідити. Використовувати як ополіскувач двічі на тиждень. Курс лікування — 10 про­цедур. За потреби повторити через місяць.
Олія рослинна. Для нормального волосся дуже ко­рисним є втирання у шкіру голови підігрітої рицитинової чи кукурудзяної олії за ЗО хвилин до миття. Ця про­цедура сприяє укріпленню волосся, надає йому живого блиску.

Реп'яхова олія. I варіант. 75 г коріння лопуха подрібнити на тертці, додати 200 г соняшникової олії, настоювати 1 добу, потім прокип'ятити на слабкому вогні, безперервно помішуючи,15 хвилин, процідити. Втирати у шкіру голо­ви за 1 -2 години до миття для живлення шкіри. Реп'яхо­ва олія надає красивого блиску волоссю, прискорює його ріст, добре зміцнює коріння, знищує лупу.
II варіант. 1 ст. ложку подрібненого на порошок коріння лопуха залити 1 склянкою рослинної олії, нагрівати на водяній бані протягом 3 годин, настоювати у темному місці 10 днів, періодично збовтуючи, потім процідити. Втирати у шкіру голови двічі на тиждень при сухому волоссі.
Реп'яхова олія, мурашино-камфорний спирт. Як­що шкіра голови "захворіла", то часом боляче робити зачіску, боляче навіть розчісувати волосся. В такому разі добре допомагають компреси з мурашино-кам- форним спиртом, наполовину розведеним водою. Та­кий компрес втирають у шкіру голови на 2-3 години. Потім втирають реп'яхову олію, яку готують так: 0,5 л рафінованої соняшникової олії змішати з 100 г сухого коріння лопуха, настоювати 21 день у теплому темному місці. Проціджувати необов'язково. Перед використан­ням збовтати. Компреси з мурашино-камфорного спирту і втирання реп'яхової олії після миття голови можна повторювати 3-4 рази поспіль до повного зник­нення хворобливих відчуттів. Реп'яхову олію змивати через 3-5 годин.
догляд за волоссямМорква. Втирання у шкіру голови соку моркви за­побігає ламкості волосся.
Огірок. Коли волосся погано росте, а також при об­лисінні, рекомендовано втирати у голову сік огірка або робити з нього маски.
догляд за волоссям
Плющ. Відвар. 4ст. ложки подрібленого листя плюща відварити 0,5 л. води протягом 10 хв. охолодити, процідити. Втирати у шкіру голови що­денно протягом місяця для стимуляції росту волосся.
Корінь петрушки. До 1 чайну ложку кореня (роз­терти у ступці чи розмолоти) додати 1 чайну ложку спирту, а потім ретельно розмішати з 2 чайними ложками рицинової олії. Отриману суміш втирати у шкіру голови через день. Курс лікування — 15 проце­дур. Через місяць лікування можна повторити.
Розмарин, ромашка. Настоянка для зміцнення світлого волосся. 1 столову ложку ромашки і стільки ж розмарину залити 3/4 склянки горілки. На 2 тижні по­ставити настоянку в тепле місце у пляшці з темного скла. Щодня збовтувати. За 2 тижні настоянка готова. Процідити через марлю, перелити у чисту пляшку. Двічі на тиждень протирати волосся на ніч.
Багатокомпонентна суміш. I варіант. Настоянка. По чайній ложці подорожника, ромашки, шавлії, кропиви і материнки залити 0,5 л ок­ропу, настоювати ЗО хвилин, процідити, охолодити. Ви­користовувати як ополіскувач після кожного миття або для втирання у шкіру голови щоденно.
II варіант. ст. ложку меду, ст. ложку соку алое, чайну ложку соку часнику змішати з жовтком і втирати у шкіру голови на ЗО хвилин. На голову надягти поліетиленовий капелюшок, обгорнути рушником. Че­рез ЗО хвилин волосся промити у три етапи: раз — водою, 2 — жовтком, 3 — відваром з польового хвоща, ромашки чи кропиви (3 ст. ложки трави настоювати ЗО хвилин).
догляд за волоссямIII варіант. ст. ложку меду, чайну ложку лимонно­го соку, чайну ложку алое і натертий зубчик часни­ку змішати з жовтком. Суміш втерти у шкіру голови за ЗО хвилин до миття жирного волосся. Утеплити голо­ву, як у попередньому рецепті. Після миття ополіску­вати волосся настоянкою кропиви (50 г кропиви зали­ти 0,5 л окропу, настоювати ЗО хвилин, процідити, охолодити).
Жовток, рицинова олія, цибуля. Маска. Проти випадання волосся. По одній чайній ложці рицинової чи догляд за волоссямсоняшникової олії, натертої цибулі і яєчного жовтка змішати і втирати у шкіру голови при сухому ослабленому волоссі. Маску залишити на 1 годину.

Жовток, рицинова олія, цибуля, мед. Маска. Проти випадання волосся. Свіжий жовток змішати з 1 ст. ложкою рицинової олії і такою ж кількістю тертої цибулі та меду. Втирати у шкіру голови, залишити на 1-1,5 години, обгорнувши голову підігрітим рушником.

Обліпиха. Якщо волосся випадає, корисно регулярно споживати ягоди обліпихи або пити без обмежень відвар молодих гілок обліпихи, ним же протирати шкіру голови.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу