31.03.20 група № 28 

Предмет: " Технології" Урок № 23

 Тема уроку: " Рецепти народної медицини для зміцнення волосся"

Домашнє завадння: законспектувати даний конспект у зошит.

Кілька народних способів боротьби з випаданням волосся
Касторове масло
Про благотворний вплив на волосся касторової олії чув багато хто. Але далеко не всі можуть правильно використовувати цей засіб. Для зміцнення волосся нагрійте касторове масло на водяній бані і втирайте в шкіру голови за допомогою зубної щітки. Потім ретельно закутайте голову рушником і залиште на 5 годин.
Після даної процедури потрібно ретельно промити голову шампунем, що містить натуральні трав'яні екстракти. Повторюйте процедуру 1 раз на тиждень протягом 1-2 місяців. Спробуйте, і ваше волосся не тільки перестане випадати, але і буде рости швидше, стане густішим і міцнішим.
Кропива
Не менш ефективним у боротьбі з облисінням є такий народний засіб проти випадіння волосся, як відвар з кропиви. Він чудово зміцнює волосся й при цьому перешкоджає випаданню. Для лікування найкраще буде використовувати молоду кропиву, зрізану ще до цвітіння. Все, що вам потрібно зробити, це відварити кропиву, остудити отриманий відвар приблизно до 40°С і обполіскувати їм волосся після миття. Можна також приготувати відвар з мати-й-мачухи і кропиви у співвідношенні 1:1.
Реп'яхове (або касторове) масло
Зміцнення волосся народними методами не завжди передбачає використання рослин і трав. Хорошим стане для всіх рівнянок (у яких не завжди є можливість виїхати в ліс або в поле) рецепт, де головні інгредієнти - це реп'яхове (або касторове) масло і спирт. Змішайте компоненти в рівних частинах і втирайте дану суміш раз на тиждень протягом 1-2 місяців. Проводити процедуру потрібно за півгодини до миття голови. Після чого ретельно промийте волосся.
Сіль
Чудово себе зарекомендувала звичайна кухонна сіль. Для отримання максимального ефекту необхідно раз на тиждень обполіскувати голову теплою водою без миючих засобів, а потім натирати шкіру голови протягом 10-15 хвилин жменями кухонної солі. Після чого слід знову прополоскати голову теплою водою.
Вважається, що шести промивань і «сольових» натирань голови цілком достатньо для того, щоб повністю забути про випадання волосся.
Цибуля
Із зеленої цибулі зробіть однорідну кашку і нанесіть її на волосся перед миттям голови. Після чого накрийте голову поліетиленом і зав'яжіть рушником. Після 30 хвилин змийте теплою водою з шампунем. Володарі жирного волосся можуть додати в кашку трохи спирту. Для швидкого росту волосся використовуйте сік цибулі, перемішаний з медом. Для цього цибульну кашку змішайте з ложкою меду. Втріть у волосся і через 30 хвилин змийте теплою водою. Якщо ваше волосся дуже сухе, то можете додати до кашки з цибулі столову ложку рослинної олії. Потім вимийте голову з шампунем.


pic

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу