16.03.20 група № 18 Предмет: "Манікюрна справа" Урок № 5

Тема уроку: Засоби та методи боротьби з сухістю та тріщинами на шкірі рук.Домашнє завдання: Опрацювати даний матеріал.

Займіться доглядом за шкірою
Щоб позбутися від сухості і тріщин шкіри рук, важливо правильно за ними доглядати. Ось основні правила догляду за шкірою рук, яких важливо дотримуватися цілий рік, а не тільки в холодний період.
Менше мила і високих температур
Розуміємо, від мила відмовитися складно. Але необхідно замінити всі засоби на більш ніжні і ті, які м'яко очищають шкіру. Крім того, не варто використовувати при митті рук занадто гарячу воду — вона повинна бути трохи теплою.
І пам'ятайте, що варто витирати руки акуратно й ретельно. Тому що залишені вологі ділянки на руках можуть під впливом сухого повітря або низьких температур перетворяться на сухі плями.
Використовуйте креми і лосьйони
Після миття рук важливо відновити їх ліпідний баланс. Кремом для рук, на відміну від кремів для обличчя, варто користуватися після кожного миття рук.
Хороший крем для рук на осінь для дуже сухої шкіри повинен містити антиоксиданти (вітамін Е — пріоритет), заспокійливі рослинні екстракти (алое, ромашка, лаванда), гліцерин, молочну кислоту та сорбітол.
Ексфоліація теж необхідна
Відлущувати шкіру рук також часто, як шкіру не варто — одного разу на тиждень буде достатньо. Скраби можна використовувати як косметичні, так і домашнього приготування. Для останніх вам знадобиться лише два інгредієнти: масло і цукор.
Після ексфоліації всі поживні речовини кремів і лосьйонів будуть проникати глибше і діяти краще.
Не нехтуйте ванночками для рук
Ванночки для сухих рук з тріщинами добре пом'якшують і заспокоюють шкіру долонь, а також готують її до глибокого зволоження і живлення.
Найпростіший і ефективний рецепт ванночки для рук:
  • 1 літр теплого відвару з трав (1 столова ложка аптечної ромашки, шавлії або подорожника залити 1 літром окропу і залишити настоюватися 40-60 хвилин);
  • 1-2 столових ложки рослинної олії-основи на вибір (мигдальна, оливкова і жожоба працюють відмінно);
  • вітамін Е з капсули;
  • 2 краплі ефірної олії (з сухістю шкіри найкраще борються ефірні олії лаванди, ромашки, бергамота, грейпфрута, базиліка).
Все це потрібно змішати і замочити в цю ванночку руки на 30 хвилин. Потім обполоснути долоні, проскрабувати шкіру, обсушити рушником і нанести крем.
Ви також можете використовувати будь-які маски для рук. Бажано робити це саме після ванночки і ексфоліації — так проникаючі властивості шкіри будуть набагато вище. Підійдуть косметичні маски або будь-яка рослинна олія (кокосова, жожоба, мигдальна, авокадо, оливкова). Маски з олій наносяться на шкіру на 15 хвилин або на ніч. В останньому випадку важливо надіти рукавички. Такі масляні обгортання дають найкращий результат. Проводьте процедуру 2 рази на тиждень і ви побачите результат.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу