21.04.20 група № 18

Предмет: "Основи санітарії та гігієни" 

Тема уроку: "Вроджені недоліки та особливості шкіри голови"

Домашнє завдання: законспектувати даний матеріал у зошит
 Щоб перукарня не з'явилася джерелом поширення заразних захворювань шкіри, 
кожен майстер-перукар, манікюрниця повинні знати основні відмітні ознаки хвороб 
шкіри та профілактичні заходи щодо запобігання тих заразних захворювань, які 
можуть виникнути при порушенні санітарних правил.

 У деяких людей з моменту народження є родимі, пігментні плями та ін. Це так звані вроджені особливості шкіри.
Колір родимих плям буває вельми різноманітний: від рожево-червоного до темно-коричневого, а нерідко і чорного. Бувають родимі плями безбарвні. Зустрічаються бородавчасті родимі плями, які підносяться над поверхнею шкіри. Їх поверхня може бути покрита волоссям різної довжини.
Хвороби волосся
Патології часто проявляються не тільки на шкірі голови, але й порушують структуру самого волосся. До таких захворювань відносять:
  • Трихокинез або перекручені волосся, які характеризуються декількома потовщеннями, що накладаються один на одного. Все це супроводжується підвищеною ламкістю з появою ділянок облисіння.
  • Монилетрикс. Вроджений порок, який проявляється вже в перші місяці життя дитини. Волосся при цій хворобі мають кілька потовщень і утончений по всій довжині, що відрізняються навіть кольором. Найчастіше недуга проявляється на потилиці, але може вражати навіть брови і вії.
  • Трихоклазия. Цей дефект зачіпає волосяний стрижень, який на кінчику ламається відразу в декількох місцях. Нам ця хвороба знайома як посічене волосся. Причина полягає в фізичних або хімічних впливах.
  • Коментарі

    Популярні дописи з цього блогу