17.04.20 група № 18

Предмет: "Манікюрна справа" Урок № 32

Тема уроку: Асортимент косметичних засобів для покриття нігтів гель-лаком.

Домашнє завдання: законспектувати даний матеріал у зошит. 


Пилка для нігтів


Від вибору пилочки безпосередньо залежить загальний стан ваших нігтів. Вони можуть бути виготовлені з різного матеріалу, а також мати різну форму і жорсткість. Жорсткі пилочки підходять нарощенным нігтям, скляні (більш м'які) – тонким нігтям. Підпилювати нігті залізної пилою не варто – вона розшаровує нігтьову пластину і робить її хворою. Для натуральних нігтів ідеально підходить керамічний, скляний і кришталевий пилочки. Ще одна важлива характеристика – абразивність. Натуральним нігтям підходить інструмент з рівнем абразивності 900-1200 грит, а нарощенным – 140-180 грит.


Креми для рук і ніг

Креми для рук і ніг – прості, але дуже дієві засоби, які підтримують шкіру в чудовому стані за умови регулярного використання. Вибирайте крем виходячи з проблеми, яка у вас є: сухість, грубість шкіри, лущення і т. д. Також враховуйте сезонний фактор: влітку потрібен зовсім легкий крем, а взимку – густий і поживний, який добре зволожує, пом'якшує і відновлює обвітрену і пошкоджену шкіру. Слідкуйте за тим, щоб у складі крему не було агресивних хімічних компонентів, які можуть викликати алергічну реакцію.

Масло для кутикули

У зв'язку з частим контактом з водою, недостатнім зволоженням, низьких температур і домашнім клопотам, кутикула часто зневоднюється, тріскається і утворює задирки. Масло пом'якшує і зволожує кутикулу і шкіру навколо нігтів. Як правило, воно продається у твердій або рідкій формі. Регулярне втирання олії наситить, зволожить, зміцнить і відновить кутикулу, а також запобігає ламкість нігтів і поліпшить їх структуру.

Засіб для видалення кутикули

Ще одне важливе засіб догляду за кутикулою – ремувер. Діє дуже просто: достатньо нанести на область навколо нігтя, залишити на 1-2 хвилини, а потім змити теплою водою або прибрати апельсиновою паличкою залишки кутикули. Це засіб видаляє ороговілі клітини навколо нігтя за допомогою щадних хімічних компонентів. У складі ремуверов часто містять зволожуючі і доглядають компоненти, тому видалення кутикули цим продуктом є безпечним і не шкодить здоров'ю нігтьової пластини.

Зміцнювач для нігтів

Такий продукт, як лак-зміцнював, запобігає розшарування нігтів і стимулює їх зростання. У складі зміцнювач присутні вітаміни, які роблять нігті міцними, здоровими і красивими. Застосовувати зміцнював необхідно кожен раз перед тим, як нанести звичайний лак – це захистить нігтьову пластину від шкідливого впливу лаку.

Кусачки

Необхідні інструменти у вашому арсеналі – манікюрні та педикюрні кусачки з медичного сплаву. Їх головне завдання – обробка кутикули. Щоб домогтися чудового результату, необхідно вибирати кусачки відмінної якості, звертаючи увагу на плавність ходу і гостроту інструменту. Кусачки не повинні туго розкриватися або надмірно бовтатися, при цьому їх робоча частина завжди повинна бути дуже гострою.

Тример

Тример – це прилад для манікюру, яким видаляють кутикулу і задирки. Його робоча частина за формою нагадує букву V, а краї гостро заточені. Працювати з цим інструментом необхідно дуже акуратно. Крім того, на тримери не варто економити: даний прилад повинен бути виготовлений з високоякісних матеріалів. Купівля дешевого інструменту з пластмасовими ручками може призвести до неправильного проведення процедури і травмуванні шкіри.

Шабер

Використання шабера необхідно для того, щоб відсунути кутикулу і скоротити появі задирок. Цей інструмент необхідно вибирати виходячи з форми своєї нігтьової пластини.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу